Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Frank Brekelmans

Frank Brekelmans, onze arbeidshygiënist en tevens kerndeskundige, is bij ons al actief sinds de start van Trendel.
Binnen zijn vakgebied helpt hij werkgevers en werknemers om datgene te vermijden wat op termijn klachten zou kunnen geven. Het gaat dus om primaire preventie, ofwel het voorkomen van lijden. Daarbij hoort het doen van onderzoek en het geven van adviezen en trainingen om gevaarlijk werk zodanig in te richten dat men dit gezond en veilig kan uitvoeren.

Naam: Frank Brekelmans
Functie: Arbeidshygiënist

‘Het kwartje valt pas als je het loslaat.’

Achtergrond

Na zijn studie biologie heeft Frank Brekelmans zich in de jaren ’80 bezig gehouden met vraagstukken op het raakvlak van gezondheid en milieu. Halverwege de jaren ’90 leidden aanvullende opleidingen toxicologie en arbeidshygiëne tot het werk als arbeidshygiënist: activiteiten op het raakvlak gezondheid en arbeid.
Na vele jaren bij een grote arbodienst gewerkt te hebben, werkt hij nu als zelfstandig arbeidshygiënist. Bij Trendel maakt hij deel uit van de flexibele schil.

Werken @ Trendel

De werkzaamheden van de arbeidshygiënist  vinden vooral plaats in de sectoren waar letterlijk de handen uit de mouwen worden gestoken zoals de chemie, de bouw- en houtsector, de metaalsector, de zorg, de overheid, de voedingsmiddelensector, het onderwijs.
De arbeidshygiënist houdt zich bezig met alle factoren op het werk die zouden kunnen leiden tot ziekte.

Uitdaging

De boodschap goed overbrengen is altijd de uitdaging. Deze zodanig formuleren dat het kwartje valt en positieve veranderingen mogelijk worden. Essentieel is dat de werkgever zijn/haar werknemers vertrouwen geeft.

Trots

Het is fantastisch om met de vaklui binnen de bedrijven en organisaties samen tot oplossingen te komen. En je wordt er blij van zorgzame werkgevers tegen te komen.
Het resultaat is steeds weer terugkerende klanten.

Vrije tijd

Zodra er tijd is mag ik graag werken met hout, roeien en lezen.


Terug naar het team

“Tijdens de transparante kennismaking, onze wensen duidelijk kunnen maken en daarmee maakt Trendel op maat de samenwerkingsafspraken. Duidelijke communicatie en het advies wat je krijgt is in ons belang en niet altijd in Trendel’s belang en dat schept vertrouwen. De workshops die met regelmaat worden gegeven sluiten aan op onze behoefte. Tot nu toe zeer tevreden over de samenwerking.”

Maurice de Bruin Adjunct-directeur
Wed. J. de Bruyn & ZN. B.V.

Onze speerpunten

  • Persoonlijk
  • Snel schakelen
  • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team