Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Bedrijfsfysiotherapie op locatie

Wil je werknemers met klachten actief ondersteunen, ziekteverzuim terugdringen of preventief advies?  En wil je de mogelijkheid hebben om een werkplekbezoek in te laten zetten? Advies van de bedrijfsfysiotherapeut op locatie helpt je om gezonder te werken. Ook wordt de aandacht voor preventie en vitaliteit van jouw werknemers beter zichtbaar. Bedrijfsfysiotherapie helpt klachten bij werknemers voorkomen en te verminderen.

Offerte aanvragenBel mij terug

Inzet van bedrijfsfysiotherapeut

De bedrijfsfysiotherapeut is periodiek een dag(deel) bij jou op locatie werkzaam als adviseur op het gebied van fysieke belasting. Door het werken op locatie is de bedrijfsfysiotherapeut bekend met de werkzaamheden en processen binnen jouw organisatie. Hij werkt nauw samen en heeft korte lijnen met de bedrijfsarts en de Adviseur Arbeid en Gezondheid van Trendel. Daarnaast werkt de bedrijfsfysiotherapeut samen met de leidinggevenden, HR en medewerkers. Door het werken op locatie worden Arbo en gezondheid zichtbaar op de werkvloer en binnen de organisatie. Zo werken we samen aan gezond werken, preventie en duurzame inzetbaarheid op de werkvloer. Preventief verzuimbeleid

Inzet van bedrijfsfysiotherapeut

De bedrijfsfysiotherapeut is periodiek een dag(deel) bij jou op locatie werkzaam als adviseur op het gebied van fysieke belasting. Door het werken op locatie is de bedrijfsfysiotherapeut bekend met de werkzaamheden en processen binnen jouw organisatie. Hij werkt nauw samen en heeft korte lijnen met de bedrijfsarts en de Adviseur Arbeid en Gezondheid van Trendel. Daarnaast werkt de bedrijfsfysiotherapeut samen met de leidinggevenden, HR en medewerkers. Door het werken op locatie worden Arbo en gezondheid zichtbaar op de werkvloer en binnen de organisatie. Zo werken we samen aan gezond werken, preventie en duurzame inzetbaarheid op de werkvloer. 

Mogelijkheden invulling dag(deel) met de bedrijfsfysio

  • Uitvoering consulten verzuim: beoordeling en advies van belastbaarheid bij verzuim wegens fysieke klachten (in samenspraak met de bedrijfsarts). 
  • Uitvoering preventieve consulten en testen: consulten ter beoordeling en advies bij (beginnende) fysieke klachten, nog zonder dat er sprake is van verzuim
  • Uitvoering consulten bij frequent verzuimers
  • Advies en sparringpartner voor HR en leidinggevenden bij vraagstukken over fysieke belasting, vitaliteit/leefstijl en duurzame inzetbaarheid
  • Inzet van werkplekonderzoeken
  • Advies t.a.v. bijvoorbeeld gezonde werkhouding en vitaliteit op de werkvloer

De daadwerkelijke invulling van de bedrijfsfysiotherapie dienstverlening is maatwerk en wordt in overleg met de werkgever vastgesteld.  Let wel: de bedrijfsfysiotherapeut voert geen fysiotherapeutische behandelingen uit. Als adviseur wordt  er wel advies gegeven over een eventueel in te zetten behandeltraject. Ook kan de bedrijfsfysiotherapeut naast een eventueel lopende fysiotherapie behandeling worden ingezet om de vertaalslag te maken tussen de klachten/belastbaarheid, werkhouding/gedrag en inzetbaarheid.

Evaluatie met de bedrijfsfysiotherapeut

Eens per jaar vindt een evaluatie plaats. Hierin worden overall bevindingen en adviezen met de werkgever besproken. Trendel heeft jarenlange ervaring als arbodienstverlener en adviseur. Of het nu gaat om een eenmalig werkplekonderzoek of volledig verzuimbeleid. Neemt direct contact op voor de mogelijkheden en zet vandaag nog de eerste stap naar een vitaler werkklimaat.

Bel mij terug

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Tijdens de transparante kennismaking, onze wensen duidelijk kunnen maken en daarmee maakt Trendel op maat de samenwerkingsafspraken. Duidelijke communicatie en het advies wat je krijgt is in ons belang en niet altijd in Trendel’s belang en dat schept vertrouwen. De workshops die met regelmaat worden gegeven sluiten aan op onze behoefte. Tot nu toe zeer tevreden over de samenwerking.”

Maurice de Bruin Adjunct-directeur
Wed. J. de Bruyn & ZN. B.V.

Onze speerpunten

  • Persoonlijk
  • Snel schakelen
  • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team