Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Verzuimbeleid opstellen

Ziekteverzuim komt helaas in ieder bedrijf voor. Naast dat het vervelend is voor jouw zieke werknemers, kan het jouw bedrijf veel geld en tijd kosten. Wij begrijpen dan ook als geen ander dat jij het ziekteverzuim in jouw bedrijf zo laag mogelijk wil houden. Hiervoor is het essentieel om een goed verzuimbeleid te voeren. Dit zorgt namelijk voor tevreden medewerkers, een lager verzuim en uiteindelijk voor minder kosten. Trendel ondersteunt jouw bedrijf met zowel het opstellen als het voeren van een verzuimbeleid!

Offerte aanvragenBel mij terug

Wat is een verzuimbeleid?

Het doel van een verzuimbeleid is het ondersteunen van de zieke werknemer om de werkhervatting te bevorderen en zo de duur van het ziekteverzuim te verlagen. Een ziekteverzuimbeleid bestaat uit 2 delen:

  1. Een beleid waarin staat vermeld wie welke rol heeft en wat men van elkaar kan verwachten;
  2. Het verzuimprotocol. Dit is het protocol voor alle werknemers waarin staat beschreven wat de werkgever van de werknemer verwacht als hij ziek is of preventief advies wenst.

Kortom, in een verzuimbeleid staat hoe jouw bedrijf omgaat met verzuim en wat de rechten en plichten van werkgever en werknemer zijn.

Hoe kan je een goed verzuimbeleid opstellen?

Op deze vraag zijn meerdere antwoorden mogelijk. Echter is het te allen tijde belangrijk dat een verzuimbeleid zowel over een menselijke benadering als een zakelijk aspect beschikt. Daarnaast is de situatie in ieder bedrijf anders. Een aanpak op maat staat bij ons dan ook centraal tijdens het opstellen van een verzuimbeleid. Allereerst bekijken we samen jullie huidige situatie. Aan de hand hiervan stellen we een verzuimbeleid op, die ook aan de meest recente wet- en regelgeving voldoet. Zo zorgen wij ervoor dat jouw ziekteverzuimbeleid vooral past bij jouw bedrijf en meewerkt aan jullie gestelde doelen en bedrijfscultuur.

Samen werken aan een gezonde werkomgeving middels een goed verzuimbeleid opstellen?

Wil jij ook een menselijk ziekteverzuimbeleid met een zakelijk blik? Neem dan gerust contact met ons op! Wij ondersteunen jou bij zowel het opstellen als het voeren van het verzuimbeleid en werken zo samen aan een gezonde werkomgeving.

Ik wil een adviesgesprek

 

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Korte lijnen, directe communicatie is waar wij met Lansigt om bekend staan. Datzelfde verwachten we ook van onze partners. Met Trendel hebben we die gevonden. Objectiviteit, betrouwbaarheid en persoonlijk contact zijn elementen die wij erg op prijs stellen bij Trendel.”

Pieter van der Kwaak Directeur/Register Accountant
Lansigt Accountants

Onze speerpunten

  • Persoonlijk
  • Snel schakelen
  • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team