Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Werkplekonderzoek

Werknemers brengen een aanzienlijk deel van hun tijd door op het werk. Hierbij is een goede werkplek en een goede werkhouding belangrijk. Een werkplekonderzoek draagt hieraan bij. Uiteindelijk bevordert een werkplekonderzoek de productiviteit en vermindert het de kans op verzuim. Trendel ondersteunt met een gedegen werkplekonderzoek en -advies voor de medewerker(s). Dit onderzoek is zowel preventief als bij bestaande klachten en beperkingen uit te voeren.

OfferteBel mij terug

Voor wie is een werkplekonderzoek belangrijk?

 • Medewerkers die beeldschermwerk verrichten (op kantoor en/of vanuit huis)
 • Medewerkers die fysiek zware arbeid verrichten (bv in een productie- of logistieke omgeving) 
 • Medewerkers met klachten/beperkingen (met of zonder verzuim) 
 • Preventief bij dreigende klachten/beperkingen of bij medewerkers die geen klachten / beperkingen ervaren maar wel (intensief) beeldschermwerk of fysiek zware arbeid verrichten 

Werkplekonderzoek laten uitvoeren

Een werkplekonderzoek wordt altijd op locatie van de werkplek uitgevoerd. De bedrijfsfysiotherapeut komt hierbij langs voor een analyse. Wij werken hierbij met onderstaand stappenplan.

 • Gesprek met werknemer over eventuele klachten/beperkingen en ervaren knelpunten
 • Functie-/taak-/handelingenanalyse (analyse werkzaamheden/werktaken)
 • Analyse werkplek/ergonomie, werkhouding/gedrag en werkorganisatie 
 • Gericht advies en instructie ten aanzien van werkplek/ergonomie, werkhouding/gedrag en  werkorganisatie in relatie tot bestaande klachten/beperkingen en functie-taakbelasting. 
 • Rapportage met bevindingen en adviezen 

Werkplekonderzoek kosten

Voor een werkplekonderzoek staat geen vast tarief. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de locatie, het aantal werkplekken en het aantal medewerkers waar het op van toepassing is. Als je deze informatie aan ons doorgeeft gebruiken we dit om tot een nauwkeurige offerte te komen.

Werkplekonderzoek rapportage 

Een praktisch adviesrapport is standaard onderdeel van het onderzoek. Hierin staan de belangrijkste bevindingen, conclusies en aanbevelingen. De medewerker ontvangt de volledige rapportage en de werkgever een management samenvatting waar de persoonsgebonden bevindingen en adviezen uit zijn gehaald.

Werkplekonderzoek evalueren

Nazorg is bij ons standaard onderdeel van het werkplekonderzoek. Het kan namelijk zo zijn dat een werknemer na het toepassen van aanbevelingen toch nog specifieke vragen heeft. Daarom volgt één maand na het werkplekonderzoek een telefonisch contactmoment met werkgever en werknemer om de voortgang te evalueren. 

Vragen over een ergonomisch werkplekonderzoek

Heeft u vragen over de uitvoering van een werkplekonderzoek, een ergonomisch werkplekonderzoek of wilt u een offerte opvragen? Bel ons op 0172 – 760 100 of vraag direct een offerte aan. 

Bel mij terug

Contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Kenmerkend voor Trendel is de persoonlijke benadering, de korte communicatielijnen en het hebben van een vast aanspreekpunt. Daarnaast verdiepen zij zich in de gang van zaken van werkgever en werknemer. De rapportages zijn helder en geven een duidelijk beeld wat we kunnen verwachten.”

Joanne Lunding Personeelsmanager
Orona

Onze speerpunten

 • Persoonlijk
 • Snel schakelen
 • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team