Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Verzuim aanpakken

Verzuim zien we overal, in elk bedrijf. Maar wie dat goed aanpakt, heeft tevreden medewerkers, een lager verzuim en dus minder kosten. Trendel helpt om het verzuim goed aan te pakken. Met preventie om het te voorkomen en met coaching en ondersteuning voor de werkgever bij arbo-issues en ziekteverzuim van medewerkers. Gaan we samen aan de slag?

Offerte aanvragenBel mij terug

Eigen regie, samenwerken of alles uitbesteden

Elk bedrijf is anders en dus is onze aanpak bij ziekteverzuim voor elk bedrijf ook verschillend. Noem het maatwerk, wij vinden het gewoon de beste manier. We kijken samen naar wat mogelijk en wenselijk is. Wil jij alles in eigen huis regelen maar wel kunnen terugvallen op een adviseur? Dan staan wij klaar. Is het verzuimmanagement teveel gedoe en besteed je het maar liever zoveel mogelijk uit? Ook geen probleem. Het gaat erom dat we jullie doelen realiseren en hoe we dat doen, dat bespreken we samen.

Een beleid in ziekteverzuim dat past bij jouw bedrijf

Net als dat het bedrijf groeit en verandert, ontwikkelt het ziekteverzuimmanagement ook. Bij Trendel is daar alle ruimte voor en helpen we daarbij. Met aandacht voor de cijfers maar vooral voor de mensen. Zodat een beleid ontstaat dat juist is volgens wet- en regelgeving en conform de AVG-richtlijnen, maar vooral ook past bij jullie bedrijf en meewerkt aan de gestelde doelen. Praktische ondersteuning dus waarvoor de kennis, ervaring en IT-systemen van Trendel naar wens ingezet kunnen worden.

Menselijke aanpak met een zakelijke blik

IT-systemen zijn nuttige hulpmiddelen waardoor de uitvoering van het verzuimbeleid makkelijker wordt. Maar het vervangt nooit de persoonlijke aanpak. Daarom is er bij Trendel altijd een vast team met een eigen contactpersoon, de Adviseur Arbeid & Gezondheid. Dit team kent jullie bedrijf, de situaties en mensen. Een menselijke benadering dus waarbij we het zakelijke aspect niet uit het oog verliezen.

Praktische oplossingen en ondersteuning

Onze adviseurs helpen het bedrijf beter te laten draaien door met jou te werken aan een betere en productievere inzetbaarheid van het personeel. Dat doen we met praktische oplossingen en duidelijke communicatie, bij jullie in het bedrijf of bij ons. Zo kunnen we snel schakelen en werken we samen aan het ziekteverzuim via onder meer:

 • Coaching en ondersteuning van werkgever en werknemer in het verzuimproces;
 • Begeleiding naar een eigen regiemodel dat past bij het bedrijf;
 • Arbeidsdeskundig advies voor o.a. bepaling arbeidsbelasting voor de re-integratie maar ook beroep en bezwaar bij het UWV;
 • Re-integratiebegeleiding tweede spoor;
 • Mogelijkheid tot open/preventief spreekuur: werknemer kan direct – zonder tussenkomst werkgever – met Trendel contact opnemen om gebruik te maken van dit spreekuur. Dit is een wettelijk recht van de werknemer;
 • Persoonlijke begeleiding van en vertegenwoordiging bij een WIA-keuring voor werknemer en werkgever;
 • Spreekuren van bedrijfsartsen, in het bedrijf zelf of dichtbij op diverse locaties in Nederland. Waar dat precies is? Vraag het ons!

Ook een menselijke aanpak bij ziekteverzuimmanagement?

Een lager ziekteverzuim gaat niet alleen over cijfers, het draait vooral om mensen. En dus is onze aanpak persoonlijk, vanaf het eerste contact. Met oog voor feiten en relaties zetten we de verandering in gang. Wil jij ook een menselijk ziekteverzuimbeleid met zakelijke blik? Bel ons dan. We vertellen graag meer, persoonlijk natuurlijk. Je kunt ook hieronder jouw contactgegevens achterlaten zodat wij contact met je op kunnen nemen.

Offerte aanvragenBel mij terug

 

Contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Bouwen op én met elkaar….ook als het gaat om inzetbaarheid van onze medewerkers. Met de deskundigen bij Trendel werken we prettig samen om op een betrouwbare en persoonlijke manier invulling te geven aan onze re-integratietrajecten.”

Yvonne Schoneveld HR-manager
Ouwehand

Onze speerpunten

 • Persoonlijk
 • Snel schakelen
 • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team