Vragen? Bel ons 0172 - 760 100
Preventief Ziekteverzuim

Preventie: voor betere inzetbaarheid

Gaan jouw medewerkers fluitend naar het werk? Als het aan ons ligt wel! Want gemotiveerde medewerkers verzuimen minder, produceren meer en blijven langer. Kort gezegd, gezonde medewerkers zorgen voor een gezond bedrijf. Daar werken wij graag aan en dat we dit samen moeten doen is wat ons betreft een must!

Preventiebeleid op maat

Bij Trendel adviseren en ondersteunen we werkgevers door een preventiebeleid te ontwikkelen. Maatwerk dus, waarbij we een heel palet aan diensten beschikbaar hebben om de werkomgeving in het bedrijf te verbeteren of verder te optimaliseren. Want of je nu van een hoog ziekteverzuim af wilt of het lage verzuim juist in stand wilt houden, wij helpen op een manier die het beste bij jou en jouw bedrijf past.

Offerte aanvragenBel mij terug

Voor een gezonde werkomgeving

Een goed preventiebeleid werkt aan zo’n gezonde werkomgeving. Aan een bedrijf waar het ziekteverzuim afneemt doordat er gekeken wordt naar wat gedaan kan worden aan de arbeidsomstandigheden, aan het personeelsbeleid en aan de werksfeer. Aan alle facetten dus waardoor de medewerkers met plezier aan het werk zijn!

Onze dienstverlening

De invulling die wij geven aan het preventiebeleid is maatwerk, we zorgen er namelijk altijd voor dat het past bij de vraag van de werkgever en de cultuur in het bedrijf. Wat we daarvoor doen? Dat varieert van het trainen van managers en ondersteunen van HR tot de persoonlijke begeleiding van medewerkers die verzuimen. Maar we zijn er ook voor:

RI&E: praktisch en concreet     

De RI&E is wettelijk verplicht voor elk bedrijf. Het geeft inzicht in de risico’s en wat eraan gedaan kan worden om die te beperken of uit te sluiten. Toch is het in de praktijk vaak een papieren tijger en dat is zonde. Daarom leveren we bij Trendel de RI&E op als een praktisch werkdocument met een concrete to do-lijst. Een handige lijst dus met stappen om die gezonde werkomgeving ook echt te creëren. Kijk hier voor meer info over de RI&E bij Trendel.

Inzet vertrouwenspersoon

Bedrijven zijn volgens de Arbowet verplicht een beleid op te stellen om hun werknemers te beschermen tegen psychosociale belasting. Onderdeel van dit beleid kan het aanstellen van een vertrouwenspersoon zijn.
Het is prettig als een getroffen werknemer met zijn problemen terecht kan bij een daarvoor opgeleide en gecertificeerd vertrouwenspersoon. Mocht dit bij uw bedrijf intern niet kunnen of er zijn andere bezwaren dan kunt u terecht bij Trendel. Kijk hier voor meer info over de inzet van een vertrouwenspersoon bij Trendel.

Arboscan; inzicht in preventie

Wil je inzicht in de status quo van de arbeidsomstandigheden in het bedrijf? Dan voeren we de Arboscan uit. Hiermee lichten we het bedrijf door op zaken als arbeidsomstandigheden, verzuim, preventie, re-integratie en veel meer. Het resultaat is een praktisch en vooral duidelijk document over onder meer het arbo- en verzuimbeleid met daarin heldere adviezen om de pijnpunten te verbeteren.

Onderzoeken en keuringen

Een goede werkplek, de juiste werkomstandigheden en een passende arbeidsbelasting voorkomen arbeidsgerelateerde klachten. Wij onderzoeken gericht of de situatie op de werkvloer geschikt is of dat het beter kan. Voor de gehele organisatie of voor een medewerker. Via onderzoeken en/of keuringen zoals een PMO/Pago of werkplekonderzoek maar ook aanstellingskeuringen, rijbewijskeuringen en ga zo maar door.

Ook werken aan een gezonde werkomgeving?

De Arbo-consultant van Trendel is er om van jouw bedrijf een gezonde, prettige werkomgeving te maken. Praktisch, persoonlijk en vooral gericht op dat wat nodig is.

Wat dat voor jouw bedrijf betekent? Vraag het ons. We vertellen het je graag.

Offerte aanvragenBel mij terug

Bel mij terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Korte lijnen, directe communicatie is waar wij met Lansigt om bekend staan. Datzelfde verwachten we ook van onze partners. Met Trendel hebben we die gevonden. Objectiviteit, betrouwbaarheid en persoonlijk contact zijn elementen die wij erg op prijs stellen bij Trendel.”

Pieter van der Kwaak Directeur/Register Accountant
Lansigt Accountants

Onze speerpunten

  • Persoonlijk
  • Snel schakelen
  • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team