Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Wat is een verzuimbeleid?

Verzuim is overal aanwezig, elk bedrijf heeft met ziekteverzuim te kampen. Het is daarom essentieel om een goed verzuimbeleid te voeren. Dit zorgt voor tevreden medewerkers, een lager verzuim en uiteindelijk voor minder kosten. Trendel ondersteunt jouw bedrijf met het voeren van een goed ziekteverzuimbeleid om ziekteverzuim te voorkomen! Met Trendel start je je verzuimbeleid op in een paar overzichtelijke stappen.

Offerte aanvragenBel mij terug

Een verzuimbeleid, wat is het?

Een ziekteverzuimbeleid bestaat uit 2 delen.
1. Een beleid met wie welke rol heeft en wat men van elkaar kan verwachten. Dit beleid is een leidraad voor de leidinggevenden, HR en de Arbodienst (Trendel in dit geval)
2. Het tweede deel is het verzuimprotocol. Dit is het protocol voor alle medewerkers. Hierin staat beschreven wat de werkgever van de medewerker verwacht als hij ziek is of preventief advies wenst.

Vooraf bepalen we gezamenlijk waar het verzuimbeleid aan moet voldoen.
In het verzuimbeleid staat hoe jouw bedrijf omgaat met verzuim. Hierin staat onder andere beschreven welke stappen er gevolgd moeten worden bij een ziekmelding en wat de rechten en plichten van werkgever en werknemer zijn. Daarnaast kun je hier ook in vinden wat je als werkgever kunt doen om de re-integratie zo spoedig mogelijk te laten verlopen en welke inzet van externen mogelijk  is. Al met al is een ziekteverzuimbeleid erop gericht om duidelijkheid te geven in wie welke rol heeft en wat men van elkaar kan verwachten. Dit geldt zowel voor de Arbodienst als voor de leidinggevende als de medewerker zelf. Met het verzuimbeleid zorgt de werkgever voor alle randvoorwaarden voor de medewerker om inzetbaar te blijven of te worden.

verzuimbeleid

Een beleid in ziekteverzuim dat past bij jouw bedrijf

Net als dat ieder bedrijf groeit en verandert, ontwikkelt het ziekteverzuimmanagement ook. Bij Trendel zijn wij op de hoogte van deze veranderingen en beschikken onze specialisten over alle nodige kennis om het ziekteverzuim binnen jouw bedrijf te verlagen. Dit doen we door een aanpak op maat. Allereerst bekijken we samen jullie huidige situatie. Aan de hand hiervan stellen we een verzuimbeleid op volgens de meest recente wet- en regelgeving, de eventuele branche afspraken en de AVG richtlijnen. Daarnaast biedt de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) ook handvatten waar de risico’s in jouw bedrijf liggen en waar we aandacht aan moeten geven om ziekteverzuim te voorkomen.
Jouw ziekteverzuimbeleid moet dan ook vooral passen bij jouw bedrijf en meewerken  aan jullie gestelde doelen en bedrijfscultuur. Hiermee wordt geborgd dat het ziekteverzuim blijvend wordt verlaagd en beheerst.  De medewerker wordt hiermee de kans geboden om gezond, vitaal en in balans te blijven (of te worden). Dat is duurzame inzetbaarheid op en top! Een win-win situatie.

Samen werken aan een gezonde werkomgeving?

Een goed verzuimbeleid gaat niet alleen over cijfers, maar voornamelijk om mensen. Daarom is onze aanpak persoonlijk, al vanaf het eerste contact. Met oog voor feiten en relaties stellen we graag samen een goed preventief verzuimbeleid op en zetten we zo de verandering in gang. Wil jij ook een menselijk ziekteverzuimbeleid met een zakelijke blik? Neem gerust contact met ons op!

Bel mij terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een adviesgesprek

“Tijdens de transparante kennismaking, onze wensen duidelijk kunnen maken en daarmee maakt Trendel op maat de samenwerkingsafspraken. Duidelijke communicatie en het advies wat je krijgt is in ons belang en niet altijd in Trendel’s belang en dat schept vertrouwen. De workshops die met regelmaat worden gegeven sluiten aan op onze behoefte. Tot nu toe zeer tevreden over de samenwerking.”

Maurice de Bruin Adjunct-directeur
Wed. J. de Bruyn & ZN. B.V.

Onze speerpunten

  • Persoonlijk
  • Snel schakelen
  • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team