Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Tiltraining om goed te tillen

Ondanks dat er steeds meer geautomatiseerd wordt voeren nog steeds veel medewerkers werkzaamheden uit waarbij sprake is van fysieke belasting. Het gaat hierbij om werkzaamheden waarbij sprake is van bijvoorbeeld tillen of werken in belastende werkhoudingen. Als fysieke belasting, zoals tillen, vaak voorkomt  is een goede en gezonde werktechniek zeer belangrijk. De tiltraining ondersteunt medewerkers in hun dagelijkse werk.

OfferteBel mij terug

Door een juiste manier van werken, zoals tillen, verklein je de kans op klachten en dat betaalt zich uiteindelijk terug in een lager ziekteverzuim. Maar ook het plezier in het werk wordt vergroot als medewerkers klachtenvrij zijn en het zorgt ervoor dat medewerkers effectiever inzetbaar zijn. Om die reden adviseren wij de tiltraining dan ook als standaard onderdeel van het preventief verzuimbeleid.   Trendel ondersteunt hierin met de tiltraining waarin juiste werktechnieken en gezond en vitaal werken voor de medewerkers centraal staan.

Tiltraining tilpak

Tiltraining met ouderdomssimulatiepak

Hoe tillen? – De juiste tiltechniek

De doelstelling van de tiltraining is:

 • Medewerkers vaardigheden aanleren t.a.v. gezonde/juiste werktechnieken, aansluitend op hun meest voorkomende werkzaamheden;
 • Medewerkers bewust maken en tools meegeven t.a.v. wat zij zelf kunnen doen om gezond en duurzaam inzetbaar te blijven (stimuleren eigenaarschap).

Goed tillen met de tiltraining

 • De tiltraining is interactief van opzet, is praktisch ingestoken en sluit aan bij het werk- en opleidingsniveau van de doelgroep;
 • Het betreft een tiltraining op maat, aansluitend op de voorkomende werkzaamheden, aandachtspunten en fysieke belasting binnen de organisatie of afdeling;
 • Er wordt gewerkt met ervaringsgerichte werkvormen, zo veel mogelijk op de werkvloer zelf. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van een ouderdomssimulatiepak.
 • De opdrachtgever ontvangt na afloop een korte en bondige terugkoppeling met bevindingen en (vervolg)advies n.a.v. de tiltraining.

Voor wie is de tiltraining?

 • Medewerkers die fysiek (zware) arbeid verrichten, zoals in een productie- of logistieke omgeving;
 • Medewerkers met (dreigende) klachten/beperkingen, zowel met als zonder verzuim;

Organisaties die het belangrijk vinden om aandacht te schenken aan gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers.

Begeleiding bij de tiltraining

De tiltraining wordt uitgevoerd door een bedrijfsfysiotherapeut van Trendel. Een belangrijk aspect tijdens de tiltraining is dat de werkzaamheden van de werknemer daadwerkelijk worden uitgevoerd of worden nagebootst. Uiteindelijk is het van belang dat het bijdraagt in de dagelijkse werkzaamheden. Om die reden is de locatie van de tiltraining altijd op de werkplek zelf. Dat betekent dus dat de bedrijfsfysiotherapeut langskomt om de tiltraining voor de werknemers te verzorgen.

Bel mij terug

Contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Kenmerkend voor Trendel is de persoonlijke benadering, de korte communicatielijnen en het hebben van een vast aanspreekpunt. Daarnaast verdiepen zij zich in de gang van zaken van werkgever en werknemer. De rapportages zijn helder en geven een duidelijk beeld wat we kunnen verwachten.”

Joanne Lunding Personeelsmanager
Orona

Onze speerpunten

 • Persoonlijk
 • Snel schakelen
 • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team