Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Wat is preventief verzuimbeleid?

Preventief verzuimbeleid is iets waar veel bedrijven niet aan denken. Wanneer je medewerkers niet met plezier naar hun werk gaan zal het verzuim toenemen. Als werkgever is dit nou juist een van de dingen die niet gewenst is. Je moet ervoor zorgen dat je werknemers plezier hebben en gemotiveerd zijn. Daarom is het belangrijk om een preventief verzuimbeleid te hebben. Gemotiveerde werknemers werken harder, produceren meer en komen op tijd. Precies wat je wilt als werkgever.

Offerte aanvragenBel mij terug

Preventief verzuimbeleid opstellen

Wat is een preventief verzuimbeleid? Ten eerste is het belangrijk om een goede en gezonde werkomgeving te creëren. Daarnaast moet gekeken worden naar de werksfeer en het personeelsbeleid. Wat gaat er goed en wat kan er beter? We werken aan alle facetten die er voor kunnen zorgen dat jouw werknemers met plezier naar hun werk komen.

Bij Trendel helpen we werkgevers met graag met een preventief verzuimbeleid opstellen. Dit kan door middel van advies, maar we hebben ook diensten om de werkomgeving te verbeteren of te optimaliseren. Wij staan voor maatwerk. Onze werkzaamheden staan altijd in het teken van de wensen van de klant. Wat wij doen is dan ook verschillend. Van trainen van managers tot persoonlijke begeleiding van medewerkers die verzuimen. We doen er alles aan om verzuim te voorkomen.

Andere werkzaamheden die horen bij het inrichten van een preventief verzuimbeleid zijn:

preventief verzuimbeleid
 • Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)
 • Werkplekonderzoek zoals beeldschermwerkplekken
 • Bepaling arbeidsbelasting
 • Keuringen en PMO/Pago (Preventief Medisch Onderzoek)
 • Inzet vertrouwenspersoon
 • Arboscan
 • Opstellen verzuimanalyse

Zoals eerder vermeld zijn een goede werkplek en goede werkomstandigheden cruciaal om het verzuim laag te houden. Daarom doen wij onderzoek naar de situatie op de werkvloer. Dit kan een medewerker betreffen, een afdeling, of zelfs het hele bedrijf. Hierdoor krijgen wij een goed beeld van de omstandigheden en kunnen we oplossingen aandragen.

Meer informatie over onze preventief verzuimbeleid aanpak?

Wij zijn er om het verzuim binnen de organisatie te verlagen en te voorkomen. Dit doen we door van je bedrijf een gezonde en aantrekkelijke werkomgeving te maken, op basis van jouw wensen. Wil je meer weten of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bel mij terug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

“Korte lijnen, directe communicatie is waar wij met Lansigt om bekend staan. Datzelfde verwachten we ook van onze partners. Met Trendel hebben we die gevonden. Objectiviteit, betrouwbaarheid en persoonlijk contact zijn elementen die wij erg op prijs stellen bij Trendel.”

Pieter van der Kwaak Directeur/Register Accountant
Lansigt Accountants

Onze speerpunten

 • Persoonlijk
 • Snel schakelen
 • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team