Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Verzuimpreventie

In elk bedrijf komt het voor dat je een zieke werknemer hebt. Als werkgever wil je het ziekteverzuim zoveel mogelijk terugdringen. Wist je dat een zieke werknemer je gemiddeld anderhalf tot twee keer salaris kost? Trendel ondersteunt je graag bij verzuimpreventie! Met de volgende verzuimpreventie tips zorg je ervoor dat jouw medewerkers meer motivatie hebben en daardoor productiever aan het werk gaan.

Offerte aanvragenBel mij terug

Een verzuimbeleid

Het is essentieel om een goed verzuimbeleid uit te voeren. In een preventief verzuimbeleid staat hoe jouw bedrijf omgaat met verzuim. Dit is erop gericht om duidelijkheid te geven in wie welke rol heeft en wat men van elkaar kan verwachten. Met het verzuimbeleid zorg je als werkgever voor randvoorwaarden waardoor je medewerker inzetbaar blijft of wordt. Bij Trendel zijn wij op de hoogte van de huidige veranderingen binnen het ziekteverzuimmanagement. Onze specialisten beschikken dan ook over alle nodige kennis voor het opstellen van een verzuimbeleid.

Verzuimpreventie

4 verzuimpreventie tips

Hieronder volgen nog enkele verzuim preventie tips die je kan toepassen in jouw bedrijf om ziekteverzuim te voorkomen.

  1. Zorg voor een gezonde, veilige werkplek en een prettige werksfeer: hierdoor zullen werknemers zich minder snel ziek melden omdat ze zich prettig voelen op het werk;
  2. Investeer in je werknemers: wanneer je je werknemers aanbiedt om zich bij te scholen blijven zij gemotiveerd. Mede dankzij de bijscholing blijven ze met plezier naar werk gaan. Dit draagt ook bij aan een duurzame inzetbaarheid;
  3. Voorkom stress en let op de signalen van ziekteverzuim: als je de signalen van ziekteverzuim op tijd oppikt en bespreekbaar maakt kan stress ontnomen worden. Geef je werknemers een duidelijke taakomschrijving met goede werkomstandigheden en voldoende pauzes;
  4. Laat je ondersteunen als werkgever: het opstellen van al het bovengenoemde kan veel vragen opleveren als werkgever. Trendel biedt graag ondersteuning bij het opstellen van de genoemde zaken!

Zullen we samenwerken aan minder ziekteverzuim?

Wil je minder ziekteverzuim binnen je bedrijf en daardoor bovengenoemde stappen ondernemen? Neem contact met ons op door middel van het contactformulier. Wij helpen je graag!

Ernst-Jan Tissing Trendel

Offerte aanvragenBel mij terug

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Kenmerkend voor Trendel is de persoonlijke benadering, de korte communicatielijnen en het hebben van een vast aanspreekpunt. Daarnaast verdiepen zij zich in de gang van zaken van werkgever en werknemer. De rapportages zijn helder en geven een duidelijk beeld wat we kunnen verwachten.”

Joanne Lunding Personeelsmanager
Orona

Onze speerpunten

  • Persoonlijk
  • Snel schakelen
  • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team