Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Stappenplan terugdringen ziekteverzuim

Als werkgever wil je natuurlijk het ziekteverzuim binnen jouw bedrijf zo laag mogelijk houden. Trendel arbodienstverlening en advies kan je hierbij ondersteunen! Met ons stappenplan voor het terugdringen van ziekteverzuim kom je al een heel eind. Daarnaast kun je er ook voor kiezen het ziekteverzuimmanagement volledig aan ons uit te besteden. Graag vertellen we je hier meer over!

Dring ziekteverzuim terug door ons stappenplan te volgen!

Ziekteverzuim is overal aanwezig. Om dit binnen jouw bedrijf terug te dringen adviseren we je het volgende stappenplan te volgen.

1: Voer een ziekteverzuimbeleid dat past bij jouw bedrijf

Elk bedrijf is anders en dus is het belangrijk om een ziekteverzuimbeleid te voeren dat speciaal voor je bedrijf ontwikkeld is. Wij kijken naar de huidige situatie binnen jouw bedrijf en stellen aan de hand daarvan een ziekteverzuimbeleid op maat op. In een dergelijk ziekteverzuimbeleid is aandacht wie wat wanneer uitvoert, maar ook eventuele inzet van specifieke (externe) dienstverlening waar jouw bedrijf het verzuim mee kan terugdringen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een bedrijfsfysiotherapeut die bij jullie op het bedrijf adviseert en eventueel behandelt.

2: Zorg voor een fijne sfeer op de werkvloer

Gaan jouw medewerkers fluitend naar het werk? Ook dit kan voor minder ziekteverzuim zorgen. Gemotiveerde medewerkers verzuimen namelijk minder, produceren meer en blijven langer bij hetzelfde bedrijf werken. Daarom is het belangrijk om voor een fijne sfeer op de werkvloer te zorgen.

3: Let op de signalen van ziekteverzuim en maak verzuim bespreekbaar

Concentratieproblemen, prikkelbaar zijn of vermoeidheid zijn voorbeelden van signalen van ziekteverzuim. Wanneer je een of meerdere van deze signalen waarneemt kun je samen met je medewerker op zoek gaan naar een oplossing. Daarnaast vinden medewerkers het fijn als je laat zien dat je geïnteresseerd bent in hoe het met hen gaat. De bedrijfsarts of jullie vaste adviseur van Trendel kan ook preventief in individuele gevallen meedenken.

4: Wees flexibel en investeer in je medewerkers

Door flexibel te zijn kunnen je medewerkers privé en werk beter combineren, waardoor ze minder stress zullen ervaren. Ook op werkgebied is het belangrijk om flexibiliteit te bieden. Denk hierbij aan het investeren in opleidingen zodat ze beter hun werk kunnen doen en nieuwe dingen kunnen leren, waardoor ze wellicht ook andere taken op zich kunnen nemen. Kortom, zo hou je je medewerkers duurzaam inzetbaar, oftewel tevreden, gezond en gemotiveerd aan het werk.

Stappenplan terugdringen ziekteverzuim

Ben je opzoek naar een stappenplan om ziekteverzuim terug te dringen? Trendel staat voor je klaar!

Door ons stappenplan te volgen neem je de eerste stap richting het terugdringen van ziekteverzuim binnen je bedrijf. Wil je hier extra ondersteuning bij? Dat kan natuurlijk ook! Trendel kan het volledige verzuimmanagement voor je uit handen nemen. Neem contact met ons op via onderstaand formulier of maak direct een afspraak!

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Kenmerkend voor Trendel is de persoonlijke benadering, de korte communicatielijnen en het hebben van een vast aanspreekpunt. Daarnaast verdiepen zij zich in de gang van zaken van werkgever en werknemer. De rapportages zijn helder en geven een duidelijk beeld wat we kunnen verwachten.”

Joanne Lunding Personeelsmanager
Orona

Onze speerpunten

  • Persoonlijk
  • Snel schakelen
  • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team