Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Ilona Heijblom

Ilona Heijblom, onze goedlachse arbeidsdeskundige  heeft ooit bewust voor Trendel gekozen als werkgever. Haar kennis en ervaring bleken ook nog eens perfect aan te sluiten bij het werk dat ze ging doen. Aanvankelijk als casemanager en later in haar huidige rol. Een keuze die voor beide partijen goed heeft uitgepakt. En keuzes maken staat ook centraal in het werk dat Ilona doet. Wat zijn de mogelijkheden van een medewerker bij langdurig verzuim? En wat zegt de wet hierover? Soms is het moeilijk om net zo pragmatisch te zijn als bij haar keuze voor Trendel destijds. Maar tegelijkertijd is het zoeken naar de beste oplossing steeds weer een uitdaging voor Ilona.

Naam: Ilona Heijblom
Functie: Arbeidsdeskundige

Belangrijk om creatief te zijn bij het zoeken naar oplossingen

Achtergrond

Communicatie, mensen en werk. Dat zijn de gemene delers als je kijkt naar mijn huidige werk en mijn achtergrond in het cultureel maatschappelijk werk en personeelsmanagement. Met de post HBO-opleiding tot Register Arbeidsdeskundige heb ik me verder gespecialiseerd. Hoe ik destijds bij Trendel terechtgekomen ben? Via via kreeg ik de hint dat Trendel heel goed bij mij zou passen. En dat bleek inderdaad zo te zijn.

Werken @Trendel

Als arbeidsdeskundige zoek ik oplossingen voor langdurig verzuim. De vraag is dan of een werknemer terug kan keren naar zijn huidige werkgever en of hij of zij hetzelfde werk kan blijven doen. Soms is beide niet mogelijk. Het verschil tussen mijn werk en dat van een casemanager is dat ik meer de diepte in ga en meestal 1 of 2x advies geef. Een casemanager behoudt meer het totaaloverzicht en richt zich vooral op de begeleiding van een zieke werknemer. Binnen het team van Trendel is het kennisniveau erg hoog. Ook de betrokkenheid en het verantwoordelijkheidsgevoel  van de mensen spreken mij erg aan.

Uitdaging

De wettelijke regels op het gebied van sociale zekerheid bieden vaak niet de flexibiliteit die je zou willen als je een situatie beoordeelt. En dan is het belangrijk dat je creatief bent om de beste oplossing te vinden.

Trots

Je kunt je voorstellen dat ik niet altijd goed nieuws heb voor een werknemer. Soms is er geen andere optie dan op zoek te gaan naar ander werk. Toch waarderen mensen die duidelijkheid vaak wel. Ze weten dan waar ze aan toe zijn. Het geeft mij een goed gevoel als ze dit ondanks alles toch aangeven.

Vrije tijd

Of ik hobby’s heb? Daar kom ik op dit moment eigenlijk te weinig aan toe , maar fietsen, tuinieren, uit eten gaan en reizen zijn favoriete bezigheden.


Terug naar het team

“Kenmerkend voor Trendel is de persoonlijke benadering, de korte communicatielijnen en het hebben van een vast aanspreekpunt. Daarnaast verdiepen zij zich in de gang van zaken van werkgever en werknemer. De rapportages zijn helder en geven een duidelijk beeld wat we kunnen verwachten.”

Joanne Lunding Personeelsmanager
Orona

Onze speerpunten

  • Persoonlijk
  • Snel schakelen
  • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team