Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Preventief ziekteverzuimbeleid

Als bedrijf wil je verzuim natuurlijk het liefst helemaal voorkomen. Echter komt ziekteverzuim in elk bedrijf voor. Door een goede aanpak kan het wel verminderd worden. Daarom is het van groot belang een preventief ziekteverzuimbeleid te voeren! Dit zorgt voor tevreden medewerkers en daardoor een lager verzuim. Trendel arbodienstverlening en advies ondersteunt je graag bij het opstellen en voeren van een preventief ziekteverzuimbeleid!

Wat is een preventief ziekteverzuimbeleid?

Het belangrijkste doel van een preventief ziekteverzuimbeleid is het verlagen van de duur van het ziekteverzuim. Een ziekteverzuimbeleid bestaat over het algemeen uit twee delen:

1. Een beleid met wie welke rol heeft en wat men van elkaar kan verwachten. Dit beleid is een leidraad voor de leidinggevenden, HR en de Arbodienst (Trendel in dit geval);
2. Het verzuimprotocol. Dit is het protocol voor alle medewerkers. Hierin staat beschreven wat de werkgever van de medewerker verwacht als hij ziek is of preventief advies wenst.

Kortom, in een ziekteverzuimbeleid staat niet alleen beschreven wat de rechten en plichten zijn van de verzuimmedewerker, maar ook van jou als werkgever.

Preventief ziekteverzuimbeleid

Ondersteuning bij het opstellen van een beleid

Om het voorkomen van ziekteverzuim te realiseren moet het ziekteverzuimbeleid volledig zijn afgestemd op de situatie, de gewenste doelen en de cultuur van jouw bedrijf. Hierbij kan Trendel je ondersteunen! Bij ons staat een aanpak op maat namelijk centraal. Daarnaast zorgen we ervoor dat het beleid niet alleen een menselijke benadering heeft, maar kijken we ook naar het zakelijke aspect. Tot slot zijn onze adviseurs te allen tijde op de hoogte van de wet- en regelgeving, wat we kunnen toepassen bij het opstellen van een verzuimbeleid voor jouw bedrijf.

Schakel Trendel in!

Wil je de hulp van Trendel inschakelen voor het opstellen en het voeren van een preventief ziekteverzuimbeleid? Neem dan gerust contact met ons op! Onze adviseurs staan voor je klaar.

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

“Bouwen op én met elkaar….ook als het gaat om inzetbaarheid van onze medewerkers. Met de deskundigen bij Trendel werken we prettig samen om op een betrouwbare en persoonlijke manier invulling te geven aan onze re-integratietrajecten.”

Yvonne Schoneveld HR-manager
Ouwehand

Onze speerpunten

  • Persoonlijk
  • Snel schakelen
  • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team