Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Re-integratie 2e spoor

De kern van Trendel wordt gevormd door samenwerking met bedrijven te bewerkstelligen welke als doel heeft om arbeidsomstandigheden te verbeteren en verzuim te verminderen. Dit zijn de twee factoren die symbool staan voor een gezond bedrijf. In plaats van een inefficiënt personeelsbeleid, kenmerkt deze zich door hoge productiviteit. Het personeel dat een werkgever inhuurt vormt het hart van de zaak en jij als werkgever kan daar uiteraard niet zonder mee. Wanneer een werknemer na verzuim niet meer in staat is om werkzaamheden voort te zetten, ben jij als werkgever verplicht om de regels m.b.t. de re-integratie 2e spoor na te leven. Trendel legt uit wat dit betekent voor werkgevers en waarom het in eigen belang is om zowel begeleiding te bieden als te krijgen.

Re-integratie eerste spoor mislukt? Tijd voor de volgende stap!

Nadat een re-integratie eerste spoor is mislukt schakel je over op een re-integratie tweede spoor. Bij een re-integratie eerste spoor wordt geprobeerd om de werkzaamheden van een werknemer voort te zetten bij dezelfde werkgever, al dan niet met enige aanpassingen op het gebied van taken. Echter lukt dit niet altijd en moet er ander werk gezocht worden, bij een andere werkgever. Vanuit het opzicht van een werknemer is deze afhankelijk van de hulp van een werkgever wanneer deze zijn of haar terugkeer wilt maken op de arbeidsmarkt.

Re-integratie 2e spoor

Wat zijn de plichten van een werkgever bij re integratie 2e spoor?

Tot de plichten van een werkgever behoren onder andere het doorbetalen van het loon en hulp bieden bij de zoektocht naar een andere baan. Normaliter wordt 70% van het loon doorbetaald in de eerste twee jaar na ziekteverzuim. Echter kan het vanuit een CAO verplicht zijn voor werkgevers om het loon 90% of zelfs 100% door te betalen. Vaak vindt een re-integratie 2e spoor na een jaar plaats. Op zijn vroegst begint dit UWV-traject echter na de achtste week van arbeidsongeschiktheid. Je hebt het beste met je werknemer voor maar wilt ook geen onnodige kosten maken. Schakel Trendel in en streef naar succes voor zowel jou als jouw medewerkers door middel van pragmatische oplossingen. Hiertoe behoren onder andere verzuimmanagement, preventie, advies en training. Op ARBO gebied hebben wij inmiddels met meer dan 200 bedrijven samengewerkt en graag willen wij jou toevoegen.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Ben je geïnteresseerd in de dienstverlening van Trendel? Graag verzoeken wij je dan om contact met ons op te nemen. Dit doe je simpelweg door het contactformulier in te vullen. Nadat deze volledig is ingevuld zullen wij je contactverzoek voorzien van reactie. Wij staan graag voor je klaar!

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

“Kenmerkend voor Trendel is de persoonlijke benadering, de korte communicatielijnen en het hebben van een vast aanspreekpunt. Daarnaast verdiepen zij zich in de gang van zaken van werkgever en werknemer. De rapportages zijn helder en geven een duidelijk beeld wat we kunnen verwachten.”

Joanne Lunding Personeelsmanager
Orona

Onze speerpunten

  • Persoonlijk
  • Snel schakelen
  • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team