Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Ziekteverzuim verminderen en beheersen

Ziekteverzuim is overal aanwezig. Het is daarom belangrijk een structureel beleid te voeren voor het verminderen en beheersen van ziekteverzuim. Trendel ondersteunt hierbij! Wij zijn een arbodienst gevestigd in Alphen aan de Rijn. We adviseren en ondersteunen werkgevers door een ziekteverzuimbeleid te ontwikkelen. Daarnaast bieden we ondersteuning bij preventie en werkgeversadvies eventueel op projectbasis. Graag vertellen we je meer over wat wij kunnen betekenen in het managen van het ziekteverzuim in jouw bedrijf!

Offerte aanvragenBel mij terug

Een beleid voor het beheersen van ziekteverzuim

Om ziekteverzuim aan te pakken is het belangrijk om een beleid te voeren dat past bij jouw bedrijf. Elk bedrijf is anders en dus is onze aanpak voor elk bedrijf ook verschillend. Hierdoor kijken we samen naar wat mogelijk en wenselijk is. We bepalen gezamenlijk hoe het ziekteverzuimproces er uit ziet, specifiek voor jullie branche en bedrijf. Vervolgens bepalen wij wie wat doet en wanneer in het ziekteverzuimproces. Dit is afhankelijk van de wetgeving, maar vooral ook van de wens en behoefte van het bedrijf. Net als dat elk bedrijf groeit en verandert, ontwikkelt het ziekteverzuimmanagement ook. Onze adviseurs zijn daarom op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving. Hierdoor heeft Trendel voldoende kennis voor het ziekteverzuim verlagen in jouw bedrijf.

Een systematische werkwijze is namelijk van belang om het ziekteverzuim te kunnen beheersen. Wij kunnen jou ondersteunen om het ziekteverzuim-, reintegratie– en providerbeleid te borgen in de organisatie. Doordat er duidelijkheid over de risico’s en verwachtingen is, wordt de leidinggevende ondersteund en de medewerker mede eigenaar. Hierdoor krijgt het bedrijf steeds meer grip op het verzuim.

Plan van aanpak ziekteverzuim

Praktische oplossingen en ondersteuning

Onze ondersteuning bij ziekteverzuim draait om het beter en productiever inzetten van medewerkers; duurzame inzetbaarheid dus. Als medewerkers gemotiveerd en productief zijn en met plezier aan het werk gaan, zal het ziekteverzuim laag zijn. Daarnaast is het essentieel dat medewerkers voor hun eigen inzetbaarheid altijd hun verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen.. Dit wordt mogelijk met de juiste tools, pragmatische oplossingen en natuurlijk duidelijke communicatie. Zo kunnen we snel schakelen en werken we samen aan het ziekteverzuim via onder meer:

 • Coaching en ondersteuning van werkgever en medewerkers in het verzuimproces met duidelijkheid over voorland, verwachtingen en risico’s;
 • Arbeidsdeskundig advies / inzet voor o.a. bepaling arbeidsbelasting voor de re-integratie maar ook beroep en bezwaar bij het UWV;
 • Re-integratiebegeleiding tweede spoor;
 • Persoonlijke begeleiding van en vertegenwoordiging bij een WIA-keuring voor medewerker en werkgever;
 • Spreekuren van bedrijfsartsen, in het bedrijf zelf of dichtbij op diverse locaties in Nederland. Waar dat precies is? Vraag het ons!
 • Begeleiding naar zoveel mogelijk  eigen regie zoals dat past bij het bedrijf;
 • Ondersteuning bij vormgeven providerbeleid, ziekteverzuimbeleid;
 • Individuele of groepstraining HR, leidinggevenden in verzuimmanagement.

Samen ziekteverzuim verminderen?

Wil jij samen met Trendel het ziekteverzuim binnen jouw bedrijf verminderen? Neem dan contact met ons op en we bespreken graag samen alle mogelijkheden!

Contactgegevens

Trendel B.V.
Lemelerberg 33
2402 ZN Alphen aan den Rijn

0172 – 760 100

“Tijdens de transparante kennismaking, onze wensen duidelijk kunnen maken en daarmee maakt Trendel op maat de samenwerkingsafspraken. Duidelijke communicatie en het advies wat je krijgt is in ons belang en niet altijd in Trendel’s belang en dat schept vertrouwen. De workshops die met regelmaat worden gegeven sluiten aan op onze behoefte. Tot nu toe zeer tevreden over de samenwerking.”

Maurice de Bruin Adjunct-directeur
Wed. J. de Bruyn & ZN. B.V.

Onze speerpunten

 • Persoonlijk
 • Snel schakelen
 • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team