Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Preventie ziekteverzuim

Hoe ga je als bedrijf met ziekteverzuim om? En hoe kan je ziekteverzuim voorkomen? In elk bedrijf is ziekteverzuim aanwezig. Het gemiddelde verzuim in Nederland van werknemers is de afgelopen jaren flink gestegen. Voor het bedrijf kan dit leiden tot hoge kosten. Preventie van ziekteverzuim is daarom noodzakelijk! Hiervoor is onder andere het opstellen van een effectief ziekteverzuimbeleid essentieel. Trendel ondersteunt jullie graag bij het voorkomen van het ziekteverzuim door samen te werken aan een betere en productievere inzetbaarheid van alle medewerkers.

Preventie ziekteverzuim: verzuimbeleid

Het is van groot belang om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers fluitend naar het werk gaan. Gemotiveerde medewerkers verzuimen namelijk minder, produceren meer en blijven langer werken. Kort gezegd, gezonde medewerkers zorgen voor een gezond bedrijf. Trendel werkt hier graag aan mee! We adviseren en ondersteunen jou als werkgever door een preventiebeleid te ontwikkelen. Dit gaat gepaard met maatwerk, want elk bedrijf is anders. Of je nu een hoog ziekteverzuim wilt verlagen, het lage verzuim in stand wil houden of ziekteverzuim wil voorkomen, wij helpen op een manier die het beste bij jou en jouw bedrijf past.

Het doel: een gezonde werkomgeving

Het voornaamste doel van preventie van ziekteverzuim is een gezonde werkomgeving. Het gaat hierbij om een bedrijf waar het ziekteverzuim afneemt doordat er gekeken wordt naar wat gedaan kan worden aan de arbeidsomstandigheden, aan het personeelsbeleid en aan de werksfeer. Aan alle facetten dus waardoor de medewerkers met plezier aan het werk zijn!

Ondersteuning bij ziekteverzuim

Onze dienstverlening

De invulling die wij geven aan preventie van ziekteverzuim is maatwerk. We kijken allereerst naar de cultuur binnen jouw bedrijf en stellen aan de hand van jouw wensen een beleid op. Dit doen we onder andere door het trainen van managers, ondersteunen van HR en persoonlijke begeleiding van medewerkers die verzuimen. Maar we zijn er ook voor:

  • Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E): deze is wettelijk verplicht voor elk bedrijf. Het geeft inzicht in de risico’s en wat eraan gedaan kan worden om die te beperken of uit te sluiten;
  • Werkplekonderzoek zoals beeldschermwerkplekken;
  • Bepaling arbeidsbelasting;
  • Keuringen en PMO/Pago (Preventief Medisch Onderzoek): wij onderzoeken gericht of de situatie op de werkvloer geschikt is of dat het beter kan;
  • Inzet vertrouwenspersoon;
  • Arboscan: met de arboscan lichten we het bedrijf door op zaken als arbeidsomstandigheden, verzuim, preventie, re-integratie en veel meer;
  • Opstellen verzuimanalyse.

Samen werken aan preventie ziekteverzuim?

Wil jij samen met Trendel werken aan preventie van ziekteverzuim? Neem dan contact met ons op en we bespreken graag samen alle mogelijkheden!

Contactgegevens

Trendel B.V.
Lemelerberg 33
2402 ZN Alphen aan den Rijn

0172 – 760 100

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

“Bouwen op én met elkaar….ook als het gaat om inzetbaarheid van onze medewerkers. Met de deskundigen bij Trendel werken we prettig samen om op een betrouwbare en persoonlijke manier invulling te geven aan onze re-integratietrajecten.”

Yvonne Schoneveld HR-manager
Ouwehand

Onze speerpunten

  • Persoonlijk
  • Snel schakelen
  • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team