Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Re-integratie traject

Trendel is een strategische partner voor werkgevers. Behalve het UWV en uiteraard de werknemer zelf, zijn daarom net zo goed werkgevers bij het re-integratie traject betrokken. Vanuit de regelgeving welke voortvloeit uit de Wet Verbetering Poortwachter hebben werkgevers namelijk onder meer de plicht om het loon door te betalen gedurende periode van arbeidsongeschiktheid en moet ze tevens begeleiding bieden bij het vinden van een nieuwe baan. Al heb je het beste voor met je personeel, niemand kan ontkennen dat personeel dat thuis zit allesbehalve rendabel is. Beide partijen hebben er daarom baat bij om op passende wijze afscheid van elkaar te nemen. Ontdek hoe Trendel dit in werking kan zetten en wat wij verder voor jou kunnen betekenen.

Tijdens het re-integratie traject ontslag nemen

Wanneer het niet lukt om passend werk te vinden binnen de huidige organisatie gaat de werkgever samen met de werknemer op zoek naar een vaste functie bij een ander bedrijf en wordt deze in feite ontslagen bij het huidige bedrijf. Deze aanpak maakt deel uit van een re-integratie traject 2e spoor. Na een periode van arbeidsongeschiktheid gaat een werknemer namelijk weer aan het werk. Zowel werkgever en werknemer zijn gebaat bij een snel verloop van het traject. Door middel van een goed re-integratiebeleid kunnen werkgever en werknemer ziekteverzuim tegengaan.

Re-integratie traject

Waarom een succesvolle re-integratie leidt tot productievere inzet van personeel

Thuis vanaf de bank zullen werkzaamheden niet uitgevoerd kunnen worden. Vanuit een economisch optiek is het daarom gunstig voor een bedrijf om een werknemer zo snel mogelijk aan een nieuwe baan te helpen. Lager verzuim leidt namelijk tot minder kosten waardoor een productievere inzet van personeel mogelijk wordt. Het doel van Trendel is om een efficiënt verzuimbeleid en gezonde werkomgeving te creëren, waarin arbeidsomstandigheden centraal staan, omdat gemotiveerde medewerkers minder verzuimen! Dit doen wij door re-integratiebegeleiding 2e spoor te bieden. Tenslotte kan Trendel een preventiebeleid ontwikkelen en ook werkgeversadvies verlenen.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Heb je interesse in de diensten die Trendel verleent? Graag maken wij kennis en spreken de mogelijkheden door, indien gewenst bij jou op locatie. Neem contact met ons op. Dit doe je door middel van het contactformulier. Met een Arbo-consultant als persoonlijk adviseur en een compleet team verlenen wij ons uitstekend om je te helpen!

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

“Bouwen op én met elkaar….ook als het gaat om inzetbaarheid van onze medewerkers. Met de deskundigen bij Trendel werken we prettig samen om op een betrouwbare en persoonlijke manier invulling te geven aan onze re-integratietrajecten.”

Yvonne Schoneveld HR-manager
Ouwehand

Onze speerpunten

  • Persoonlijk
  • Snel schakelen
  • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team