Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Re-integratieplan

Wanneer een werknemer lang uit de roulatie is geweest is het vaak waardevol om een re-integratieplan op te stellen. Een werknemer die na een lange periode van afwezigheid terugkeert in een organisatie is vaak niet direct in staat om dezelfde taken of dezelfde functie uit te voeren als voor de afwezigheid. Door middel van een re-integratieplan wordt samen met de werknemer gekeken hoe hij of zij terug kan keren in een organisatie op een manier die voor beide partijen prettig is. Als werkgever moet je namelijk begeleiding bieden bij het vinden van een nieuwe baan. Dit kan zowel binnen als buiten de organisatie zijn. Wanneer de conclusie getrokken wordt dat de werknemer niet op een geschikte manier terug kan keren zal er gekeken worden hoe beide partijen op een passende manier afscheid van elkaar kunnen nemen. Ontdek hoe Trendel dit in werking kan zetten en wat wij verder voor jou kunnen betekenen.

Re-integratieplan

Wanneer het re-integratieplan geen uitkomst biedt

Wanneer het op basis van het re-integratieplan niet lukt om passend werk te vinden binnen de huidige organisatie, gaat de werkgever samen met de werknemer op zoek naar een vaste functie bij een ander bedrijf. De werknemer wordt dus in feite ontslagen bij het huidige bedrijf. Deze aanpak maakt deel uit van een re-integratietraject 2e spoor. Na een periode van arbeidsongeschiktheid gaat een werknemer namelijk weer aan het werk. Zowel werkgever en werknemer zijn gebaat bij een snel verloop van het traject. Door middel van een goed re-integratiebeleid kunnen werkgever en werknemer ziekteverzuim tegengaan.

Verzuimpreventie

Wanneer een werknemer voor langere tijd thuiszit is het zaak om hem of haar zo snel spoedig mogelijk weer aan het werk te krijgen. Werkgevers zijn namelijk verplicht om het loon door te betalen bij arbeidsongeschiktheid. Dit is uiteraard niet rendabel voor de organisatie. Economisch gezien is het daarom gunstig voor een bedrijf om een werknemer zo snel mogelijk aan een nieuwe baan te helpen. Lager verzuim leidt namelijk tot minder kosten waardoor een productievere inzet van personeel mogelijk wordt. Het doel van Trendel is om een efficiënt verzuimbeleid en gezonde werkomgeving te creëren, waarin arbeidsomstandigheden centraal staan. Gemotiveerde medewerkers verzuimen tenslotte veel minder. Hiernaast kan Trendel ook een preventiebeleid voor jouw organisatie ontwikkelen. Voorkomen is vanzelfsprekend beter dan genezen.

Ook een menselijke aanpak bij een re-integratieplan?

Een lager ziekteverzuim gaat niet alleen over cijfers, het draait vooral om mensen. En dus is onze aanpak persoonlijk, vanaf het eerste contact. Met oog voor feiten en relaties zetten we de verandering in gang. Wil jij ook een menselijk re-integratieplan met zakelijke blik? Bel ons dan. We vertellen graag meer, persoonlijk natuurlijk.

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

“Overgestapt naar Trendel voor de persoonlijke aandacht, het kleinschalige, de extra begeleiding waar nodig en de korte lijnen. Dit maken zij volledig waar!”

Marjolein van der Baan HR-Manager
Lok Installaties

Onze speerpunten

  • Persoonlijk
  • Snel schakelen
  • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team