Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Verzuimbeleid bedrijf

Als werkgever ben je voor veel dingen verantwoordelijk binnen het bedrijf. Zo ook voor het ziekteverzuim. Ieder bedrijf heeft hier namelijk mee te maken. Om dit aan te pakken en te verminderen is het essentieel om een goed verzuimbeleid te voeren. Wanneer je een goed verzuimbeleid hebt zorg je ervoor dat je medewerkers met meer enthousiasme naar hun werk gaan en dat kost je uiteindelijk veel minder! Maar hoe stel je een verzuimbeleid  voor een bedrijf op? Dat legt Trendel graag uit!

 

Verzuimbeleid? Wat is dat?

In een verzuimbeleid wordt de procedure beschreven wat een medewerker moet volgen wanneer hij ziek is. Hierin worden ook een aantal rechten en plichten voor de medewerker als de werkgever beschreven. Het doel van een verzuimbeleid is het ondersteunen van de zieke medewerker om zo snel en soepel mogelijk weer te re-integreren en zo de duur van het ziekteverzuim te verlagen.

 

Verzuimbeleid opstellen voor je bedrijf

Het verzuimbeleid moet goed bij jouw bedrijf passen.  Trendel kijkt bij het opstellen van het verzuimbeleid eerst naar de situatie binnen jouw bedrijf en wat jouw doelstellingen en wensen zijn. Mensen noemen het maatwerk, maar wij vinden het de meest passende manier. Het verzuimbeleid moet vooral een menselijke benadering bevatten.  Daarom is er bij Trendel altijd een vast team met een eigen contactpersoon. Dit team kent jullie bedrijf, de situatie binnen jouw bedrijf en de medewerkers. Een menselijke benadering dus waarbij we het zakelijke aspect niet uit het oog verliezen. Naast deze menselijke benadering kijken we namelijk ook naar de meest recente wet- en regelgeving en zorgen we ervoor dat het verzuimbeleid ook hieraan voldoet.

 

Samen voor minder verzuim binnen je bedrijf!

Zullen we samen voor minder verzuim zorgen binnen je bedrijf? Want we willen graag zien dat de medewerkers met plezier naar hun werk gaan! Neem dan gerust contact met ons op! Wij bieden niet alleen ondersteuning bij het opstellen van een verzuimbeleid, maar ook bij het voeren ervan. Zo werken we graag samen met jou aan een gezonde werkomgeving!

Contactgegevens

Trendel B.V.
Lemelerberg 33
2402 ZN Alphen aan den Rijn

0172 – 760 100

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

“Overgestapt naar Trendel voor de persoonlijke aandacht, het kleinschalige, de extra begeleiding waar nodig en de korte lijnen. Dit maken zij volledig waar!”

Marjolein van der Baan HR-Manager
Lok Installaties

Onze speerpunten

  • Persoonlijk
  • Snel schakelen
  • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team