Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Hoe regel je preventie?

Hoe regel je preventie? De meningen hierover verschillen. Er zijn dan ook meerdere goede antwoorden op deze vraag. In de praktijk wordt er weinig aandacht aan besteedt, terwijl het in het belang is van het bedrijf is om een goed preventiebeleid te hanteren. Ieder bedrijf beschikt over andere sterkten en zwakten en daarom verschilt de aanpak per bedrijf. Trendel beschikt over een compleet palet aan diensten waarmee de arbeidsomstandigheden verbeterd kunnen worden en verzuim aangepakt kan worden en gelegenheid biedt tot maatwerk. Het is een gegeven dat ieder bedrijf voordelen heeft bij een optimale inzet van personeel. Op welke manier je hier gehoor aan moet geven zoeken we graag met je uit.

Hoe regel je preventie op verzuim? Begin bij jezelf

Wanneer medewerkers niet meer in staat zijn om te werken proberen werkgevers de werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen, zoals ook opgelegd wordt vanuit de WVP wet. Effectiever is echter om personeel zo lang mogelijk aan het werk te houden om zo bijvoorbeeld een burn-out te voorkomen. Wees daarom altijd op je hoede en zet je actief in om verzuim te voorkomen. Door een gezonde werkomgeving te creëren en de arbeidsomstandigheden beter te maken verminder je verzuim. Trendel biedt onder meer de volgende diensten om hierbij te helpen:

preventiebeleid
  • Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E);
  • Werkplekonderzoek zoals beeldschermwerkplekken;
  • Bepaling arbeidsbelasting;
  • Keuringen en PMO/Pago (Preventief Medisch Onderzoek);
  • Inzet vertrouwenspersoon;
  • Arboscan;
  • Opstellen verzuimanalyse.

Wat zijn andere diensten die Trendel biedt?

Behalve de vraag ‘Hoe regel je preventiebeleid?’ geven wij ook antwoord op de vraag welke aanpak nodig is wanneer jouw bedrijf al met ziekteverzuim kampt. Het doel is om door middel van samenwerking een advies uit te brengen die betrekking heeft op bijvoorbeeld de werkwijze van werkgevers of verzuimmanagement. Arbeidsongeschiktheid kan namelijk niet altijd voorkomen worden, maar wel kun je alles op alles zetten om een medewerker op passende wijze te re-integreren. Optimale benutting van personeel leidt tot maximaal rendement en Trendel helpt graag om dit waar te maken!

Meer weten? Neem contact met ons op!

Heb je interesse in de diensten van Trendel?  Neem contact met ons op door middel van contactformulier. Wij staan graag voor je klaar!

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

“Bouwen op én met elkaar….ook als het gaat om inzetbaarheid van onze medewerkers. Met de deskundigen bij Trendel werken we prettig samen om op een betrouwbare en persoonlijke manier invulling te geven aan onze re-integratietrajecten.”

Yvonne Schoneveld HR-manager
Ouwehand

Onze speerpunten

  • Persoonlijk
  • Snel schakelen
  • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team