Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Hoe regel je verzuim?

Hoe regel je verzuim?’ luidt de vraag binnen een groot aantal bedrijven, want ook in 2018 is verzuim in Nederland toegenomen. Het verzuim ligt hoger in bedrijven die meer mensen in dienst hebben en grote bedrijven die er wat tegen doen helpen het cijfer daarom naar beneden te halen. Er is niet een manier waarop verzuim geregeld kan worden. De situatie ligt per personeelslid namelijk anders. Om deze reden biedt Trendel een compleet dienstpakket welke zowel bestaat uit het bieden van advies als het volledig uit handen nemen van verzuimmanagement. Ontdek hoe wij te werk gaan en hoe je medewerkers op een gezonde en passende manier weer aan het werk kunt krijgen.

Hoe regel je verzuim en re-integratie?

Arbeidsongeschiktheid onder het personeel roept verschillende vragen op bij werkgevers. Hoe regel je verzuim en hoe kan dit voorkomen worden? De Wet Verbetering Poortwachter stelt je verplicht om een werknemer zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. In eerste instantie wordt er gekeken of de werknemer het huidige werk met enige aanpassingen uit kan voeren. Lukt dit niet, dan wordt een re-integratietraject 2e spoor ingezet waarbij gezocht wordt naar een baan bij een andere werkgever. Omdat een bedrijf verantwoordelijk is voor werknemers dient het hen te ondersteunen. Hiervoor kan een bedrijf ingehuurd worden die advies en begeleiding hierin biedt. Trendel verzorgt onder meer de volgende diensten op gebied van verzuimmanagement:

  • Persoonlijke begeleiding van en vertegenwoordiging bij een WIA-keuring;
  • Spreekuren van bedrijfsartsen op locatie of op locaties door het hele land;
  • Coaching en ondersteuning van zowel werkgever als werknemer;
  • Begeleiding op een wijze die past bij het bedrijf;
  • Re-integratiebegeleiding tweede spoor;
  • Arbeidsdeskundig advies.
Hoe regel je verzuim

Wat zijn de verzuimkosten voor de werkgever?

Het verzuim onder personeel brengt nadelen met zich mee. Je bent namelijk niet in staat om de capaciteiten optimaal te benutten, wat op zijn beurt kosten met zich meebrengt. Je bent namelijk onder andere verplicht om loon door te betalen en ook kost re-integratiebegeleiding geld. De kosten hangen af van de situatie. Des te langer het verzuim duurt, des te meer het kost. Daarom adviseren wij je om een professional in te schakelen, zoals Trendel, die de duur van ziekteverzuim dusdanig kan verminderen.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Interesse in het verminderen van verzuim? Trendel biedt een compleet dienstpakket en is daarom uitermate geschikt om je hiermee te helpen. Indien je vragen hebt m.b.t. onze dienstverlening of de mogelijkheden wilt bespreken kun je contact met ons opnemen. Dit doe je eenvoudig door middel van het contactformulier. Wij staan graag voor je klaar!

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

“Korte lijnen, directe communicatie is waar wij met Lansigt om bekend staan. Datzelfde verwachten we ook van onze partners. Met Trendel hebben we die gevonden. Objectiviteit, betrouwbaarheid en persoonlijk contact zijn elementen die wij erg op prijs stellen bij Trendel.”

Pieter van der Kwaak Directeur/Register Accountant
Lansigt Accountants

Onze speerpunten

  • Persoonlijk
  • Snel schakelen
  • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team