Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Wat is de Wet Verbetering Poortwachter?

Ieder bedrijf heeft met ziekteverzuim te kampen. Niet alleen voor de medewerkers zelf, maar ook voor jou als werkgever komt hier veel bij kijken. Zo zijn er volgens de Wet Verbetering Poortwachter een aantal regels waar jij je aan moet houden. Hier staat onder andere in dat wanneer een medewerker na een langdurige ziekte weer aan het werk gaat het als werkgever belangrijk is om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen. Maar wat is de Wet Verbetering Poortwachter? En wat voor invloed heeft dit op jou als werkgever? Dat vertellen wij je graag!

Wat staat er allemaal in de Wet Verbetering Poortwachter?

De Wet Verbetering Poortwachter is een Nederlandse wet die in 2002 is ingevoerd. Het voornaamste doel van de wet is het beperken van langdurig ziekteverzuim. Dit wordt volgens de wet bereikt door het snel en effectief ingrijpen, om zo het verzuim korter te maken. Hier komen een aantal verplichtingen bij kijken, zowel voor jou als werkgever als voor jouw medewerkers. Eén van deze verplichtingen is dat er na zes weken een probleemanalyse moet worden gemaakt door de arbodienst. Vervolgens moet de werkgever in overleg met de medewerker een Plan van Aanpak opstellen. Hierin staat beschreven wat beide partijen gaan doen om de medewerker weer aan het werk te krijgen. Tot slot zullen beide partijen zich uiteindelijk moeten inzetten om de re-integratie zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen. Hier vind je een volledige lijst met alle verplichtingen volgens de Wet Verbetering Poortwachter.

Wet Verbetering Poortwachter

Hoe regel je verzuim en re-integratie met hulp van Trendel?

Doordat er geen gebruiksaanwijzing is waar in staat hoe verzuim geregeld kan worden kan je als werkgever baat hebben bij een arbodienstverlening. Trendel biedt dan ook een compleet dienstenpakket welke zowel bestaat uit het bieden van advies als het volledig uit handen nemen van verzuimmanagement. Ook tijdens de re-integratie van jouw medewerkers kunnen wij jou ondersteunen. Wij garanderen jou te allen tijde een aanpak dat past bij zowel jouw bedrijf als bij jouw medewerkers!

Samen werken aan een gezonde werkomgeving?

Wil jij samen met Trendel het ziekteverzuim binnen jouw bedrijf terugdringen? Of zoek jij een partij die jou kan ondersteunen tijdens de re-integratie van jouw medewerkers? Neem contact met ons op! Wij staan graag voor je klaar.

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

“Tijdens de transparante kennismaking, onze wensen duidelijk kunnen maken en daarmee maakt Trendel op maat de samenwerkingsafspraken. Duidelijke communicatie en het advies wat je krijgt is in ons belang en niet altijd in Trendel’s belang en dat schept vertrouwen. De workshops die met regelmaat worden gegeven sluiten aan op onze behoefte. Tot nu toe zeer tevreden over de samenwerking.”

Maurice de Bruin Adjunct-directeur
Wed. J. de Bruyn & ZN. B.V.

Onze speerpunten

  • Persoonlijk
  • Snel schakelen
  • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team