Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Ondersteuning bij ziekteverzuim

Hoe ga je als bedrijf met ziekteverzuim om? Wat is een effectief verzuimbeleid? Hoe kan ziekteverzuim voorkomen worden? Trendel biedt bedrijven ondersteuning om hun ziekteverzuim doelstellingen te bereiken. Wij werken graag met je samen om door goed verzuimmanagement de inzetbaarheid van medewerkers te vergroten.

Ondersteuning bij ziekteverzuim door Trendel

Bij Trendel gaan we niet uit van het percentage ziekteverzuim verlagen, maar van het percentage aanwezigheid verhogen. Allereerst kijken we samen naar de achtergronden, de mogelijkheden en de wensen. Kunnen jullie veel zelf, maar willen jullie wel terug kunnen vallen op een adviseur? Dan staan wij voor je klaar. Besteed je het verzuimmanagement liever wat meer uit? Dat is ook geen probleem! Het gaat er namelijk om dat we díe factoren aanpakken die ten grondslag liggen aan het verzuim. Zo zorgen we dat het percentage aanwezigheid groter wordt! We bespreken graag hoe we dit samen kunnen doen.

Praktische oplossingen en ondersteuning

Onze ondersteuning bij ziekteverzuim draait om het beter en productiever inzetten van medewerkers; duurzame inzetbaarheid dus. Als medewerkers gemotiveerd en productief zijn en met plezier aan het werk gaan, zal het ziekteverzuim laag zijn. Daarnaast is het essentieel dat medewerkers voor hun eigen inzetbaarheid altijd hun verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen. Dit wordt mogelijk met de juiste tools, pragmatische oplossingen en natuurlijk duidelijke communicatie. Zo kunnen we snel schakelen en werken we samen aan het ziekteverzuim via onder meer:

Ondersteuning bij ziekteverzuim
 • Coaching en ondersteuning van werkgever en medewerkers in het verzuimproces met duidelijkheid over voorland, verwachtingen en risico’s;
 • Arbeidsdeskundig advies / inzet voor o.a. bepaling arbeidsbelasting voor de re-integratie maar ook beroep en bezwaar bij het UWV;
 • Re-integratiebegeleiding tweede spoor;
 • Persoonlijke begeleiding van en vertegenwoordiging bij een WIA-keuring voor medewerker en werkgever;
 • Spreekuren van bedrijfsartsen, in het bedrijf zelf of dichtbij op diverse locaties in Nederland. Waar dat precies is? Vraag het ons!
 • Begeleiding naar zoveel mogelijk  eigen regie zoals dat past bij het bedrijf;
 • Ondersteuning bij vormgeven providerbeleid, ziekteverzuimbeleid;
 • Individuele of groepstraining HR, leidinggevenden in verzuimmanagement.

Samen werken aan een gezonde werkomgeving?

Wil jij samen met Trendel het ziekteverzuim binnen jouw bedrijf verminderen? Neem dan contact met ons op en we bespreken graag samen alle mogelijkheden!

Contactgegevens

Trendel B.V.
Lemelerberg 33
2402 ZN Alphen aan den Rijn

0172 – 760 100

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

“Korte lijnen, directe communicatie is waar wij met Lansigt om bekend staan. Datzelfde verwachten we ook van onze partners. Met Trendel hebben we die gevonden. Objectiviteit, betrouwbaarheid en persoonlijk contact zijn elementen die wij erg op prijs stellen bij Trendel.”

Pieter van der Kwaak Directeur/Register Accountant
Lansigt Accountants

Onze speerpunten

 • Persoonlijk
 • Snel schakelen
 • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team