Vragen? Bel ons 0172 - 760 100

Verzekeringsarts

De mate waarin je arbeidsongeschikt bent en of je in aanmerking komt voor een WIA-uitkering wordt bepaald door een verzekeringsarts. Met name in een periode van langdurige arbeidsongeschiktheid komt het voor dat je hiermee te maken krijgt. In dit geval spreken wij niet alleen de medewerker aan, maar ook de werkgever. De Wet Verbetering Poortwachter verplicht beiden namelijk om aan het herstel te werken en zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen. Trendel heldert op wanneer je te maken krijgt met een verzekeringsarts en wat deze doet.

Wat doet een verzekeringsarts?

Een verzekeringsarts stelt vast in welke mate je arbeidsongeschikt bent en welke gevolgen dit heeft voor jouw carrière. Daarnaast is deze ook betrokken bij de begeleiding en re-integratie van werknemers die arbeidsongeschikt zijn. Het kan voorkomen dat een werknemer voorheen bepaalde taken uit kon voeren, maar dat nu niet meer kan. Het hangt dan ook af van de beschikbare functies binnen het bedrijf of de werknemer een re-integratie eerste of tweede spoor zal volgen.

Wie beslist: het verschil tussen verzekeringsarts en bedrijfsarts

Verzekeringsarts

Het bestaan van de verzekeringsarts, de arbeidsdeskundige en het soortgelijke takenpakket dat zij hebben kan verwarring veroorzaken. Het verschil zit hem met name in de aard van de beoordeling. De verzekeringsarts doet een medische beoordeling, terwijl een bedrijfsarts kijkt of je nog zou kunnen werken en indien dat het geval is waar je zoal terecht zou kunnen. Het werk als bedrijfsarts is nog meer gericht op de match tussen werkgevers en werknemers en richt zich meer op zaken zoals preventie en verzuimaanpak. Bij Trendel neemt Reinier van den Oever naast bedrijfsarts ook nog eens de rol van verzekeringsarts op zich. Reinier was vanaf 1994 geregistreerd als verzekeringsarts bij het UWV en is sinds 2017 werkzaam bij Trendel. Hij houdt spreekuur in Alphen aan den Rijn, Leiden en Amsterdam, maar kan ook bij jou op locatie langskomen!

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Ben je geïnteresseerd in de diensten van Trendel? Graag verzoeken wij je dan om contact met ons op te nemen. Dit doe je eenvoudig door het contactformulier in te vullen. Wij staan graag voor je klaar!

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

“Tijdens de transparante kennismaking, onze wensen duidelijk kunnen maken en daarmee maakt Trendel op maat de samenwerkingsafspraken. Duidelijke communicatie en het advies wat je krijgt is in ons belang en niet altijd in Trendel’s belang en dat schept vertrouwen. De workshops die met regelmaat worden gegeven sluiten aan op onze behoefte. Tot nu toe zeer tevreden over de samenwerking.”

Maurice de Bruin Adjunct-directeur
Wed. J. de Bruyn & ZN. B.V.

Onze speerpunten

  • Persoonlijk
  • Snel schakelen
  • Maatwerk oplossingen

Stel uw vraag aan ons team